Çalışırken boyun ağrısından korunmanın yolları

Boyun ağrısı yaygın bir şikayettir. Boyun kaslarınız kötü duruştan dolayı gergin olabilir. İster bilgisayarınızın üzerine eğiliyor, ister çalışma masanızın üzerine eğiliyor olun ofis ya da evde çalışırken boyun ağrısı çekebilirsiniz.

Boyun ağrılarınızın çok azı fıtık gibi ciddi bir sorundan kaynaklanır. Büyük çoğunluğu kas ve dolaşım sisteminizle alakalıdır ve korunmak çok kolaydır.

Çoğu boyun ağrısı, yaşa bağlı aşınma ve yıpranma ile birlikte kötü duruş ile ilişkilidir. Boyun ağrısını önlemeye yardımcı olmak için başınızı omurganızın üzerinde dik tumak önemlidir. Günlük rutininizdeki bazı basit değişiklikler ağrınızın önüne geçecektir.

  • İyi bir duruş kullanın. Ayakta dururken ve otururken, omuzlarınızın kalçalarınızın üzerinde düz bir çizgide olduğundan ve kulaklarınızın doğrudan omuzlarınızın üzerinde olduğundan emin olun.
  • Sık sık mola verin. Uzun mesafelere seyahat ediyorsanız veya bilgisayarınızda uzun saatler çalışıyorsanız, kalkın, dolaşın ve boynunuzu ve omuzlarınızı esnetin.
  • Masanızı, sandalyenizi ve bilgisayarınızı monitör göz hizasında olacak şekilde ayarlayın. Dizler kalçalardan biraz daha aşağıda olmalıdır. Sandalyenizin kolçaklarını kullanın.
  • Konuşurken telefonu kulağınız ve omzunuz arasına sıkıştırmaktan kaçının. Bunun yerine bir kulaklık veya hoparlör kullanın.
  • Sigara içiyorsanız bırakın. Sigara içmek sizi boyun ağrısı geliştirme riskine sokabilir.
  • Omuzlarınızda askılı ağır çantalar taşımaktan kaçının. Ağırlık boynunuzu zorlayabilir.
  • İyi bir pozisyonda uyuyun. Başınız ve boynunuz vücudunuzla aynı hizada olmalıdır. Boynunuzun altında küçük bir yastık kullanın. Omurga kaslarınızı düzleştirecek yastıklar üzerinde uyluklarınız yüksekte sırt üstü uyumayı deneyin.

Ağrısız bir hayat dilerim. Sorularınız varsa yorumlara çekinmeden yazabilirsiniz. 👇

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.erkangurgen.com/wp-content/uploads/2022/12/Erkan-Gurgen-Brand-Logo-Black-640x181.png

Tüm Hakları Saklıdır 2022. Desing By Altechin